Stibat + of - Quiz

Opdrachtgever: Stibat
Type: branding, viral marketing, actiemarketing, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing, social media
Periode: 2009

Entertainen via online games

De + of – Quiz is een online game die d-Tail Company voor Stichting Batterijen (Stibat) heeft bedacht en ontwikkeld ten behoeve van de brandingcampagne. Stibat coördineert in Nederland het inzamelen en recyclen van lege batterijen. De doelgroep van Stibat bestaat primair uit vrouwen met een gezin. Elk kwartaal wordt er gecommuniceerd vanuit verschillende doelstellingen naar de consumenten. We hanteren de cyclus ‘informeren’ (online nieuwsbrief), ‘activeren’ (banners, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing) en ‘entertainen’ (online games).

De juiste marketingmix

Om de boodschap van Stibat op een aantrekkelijke manier te communiceren heeft d-Tail Company veel online games ontwikkeld, wat altijd een creatieve uitdaging is. Lege batterijen spreken nu eenmaal niet direct tot de verbeelding. Daarom moet je zorgen dat je er iets bijhaalt dat wel tot de verbeelding spreekt. Zo hebben we onder andere met bekende Nederlanders gewerkt, zoals Art Rooijakkers, bekend als presentator van bijvoorbeeld Peking Express en de Spaanse droom. Hij was via een video het gezicht van de Stibat + of - Quiz. Hierin is Art de quizmaster die deelnemers vier vragen stelt waarmee er lotnummers verzameld konden worden die de kans gaven op cadeaubonnen. De deelnemer kan zelf kiezen of de vragen over batterijen gaan of over andere onderwerpen, zoals reizen of lifestyle.  

De te winnen cadeaubonnen zijn uiteraard van winkels die ook als inleverpunt van lege batterijen fungeren. Zo komen we via een omweg toch altijd weer uit op de centrale boodschap: Lege batterijen? Lever ze in en WIN! Om de actie aan te jagen zijn er verschillende middelen ingezet, zoals banners op verschillende sites, linkpromotie en de inzet van Social Media, e-mail marketing en zoekmachinemarketing. 

Vergroting merkbekendheid

In korte tijd is er een gigantisch e-mailbestand opgebouwd en blijft het stabiel. Nog steeds stijgt het aantal lege batterijen dat wordt ingeleverd.


Meer informatie over de Stibat + of - Quiz

Voor meer informatie over de Stibat + of - Quiz kunt u ons bellen op
088 - 111 09 00 of een e-mail sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

 

<< terug

Voorbeelden

De Fotoshoot