Online games | d-Tail Company ontwikkelt voor Stibat viral games

Stibat - Online Games

Opdrachtgever: Stibat
Type: viral marketing, branding
Periode: 2010

Online en Viral Games

Als onderdeel van de brandingcampagne van Stichting Batterijen (Stibat) bedenkt en ontwikkelt d-Tail Company elk kwartaal een online game. Stibat coördineert in Nederland het inzamelen en recyclen van lege batterijen. De doelgroep van Stibat bestaat primair uit vrouwen met een gezin. Elk kwartaal wordt er gecommuniceerd vanuit verschillende doelstellingen naar de consumenten. We hanteren de cyclus ‘informeren’ (online nieuwsbrief), ‘activeren’ (banners, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing) en ‘entertainen’ (online games, zoals de Stibat + of – Quiz en de Verzamelaar van het Jaar).  

Inzet communicatiemiddelen

d-Tail Company heeft Online Games ontwikkeld die de boodschap van Stibat op een aantrekkelijke manier communiceren, wat altijd een creatieve uitdaging is. Lege batterijen spreken nu eenmaal niet direct tot de verbeelding. Als het onderwerp zelf niet voldoende tot de verbeelding spreekt moet je zorgen dat je er iets bijhaalt dat wel tot de verbeelding spreekt. Het is d-Tail Company nog steeds gelukt ieder spel zo te ontwikkelen dat het aanspreekt bij de ontvangers. Ook de mogelijkheid om een cadeaubon te winnen triggert de ontvanger het spel te spelen.

Om de actie aan te jagen worden er verschillende middelen ingezet, zoals banners op verschillende sites, linkpromotie en de inzet van Social Media, e-mailmarketing en zoekmachinemarketing

Vergroting e-mailbestand

In korte tijd is er een gigantisch e-mailbestand opgebouwd en blijft het stabiel. Nog steeds stijgt het aantal lege batterijen dat wordt ingeleverd.


Meer informatie over de online games van Stibat

Voor meer informatie over de online games van Stibat kunt u ons bellen op 088 - 111 09 00 of een e-mail sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

<< terug

Voorbeelden