Ballonnen spel

Opdrachtgever: Bart Smit
Type: viral marketing, actiesite
Periode: 2006

Viral Marketinggame

Bart Smit, koploper in het aanbieden van fun en entertainment, lanceerde halverwege 2006 hun vernieuwde website. d-Tail Company mocht een stukje entertainment verzorgen, in de vorm van een Viral Marketinggame, om de lancering van de website aan te kleden. Als doelstelling werd gesteld: extra nieuwsbriefaanmeldingen genereren. Een uitgangspunt hierbij was dat de basis van de game op zo een manier moest worden gecreëerd dat deze ook inzetbaar is voor andere spellen door slechts het thema aan te passen.

Nieuwsbriefaanmeldingen genereren

d-Tail Company heeft een strategie opgezet waarbij de bestaande doelgroep van de website van Bart Smit de basis vormde om de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen te genereren. Dit moest worden bereikt met een Viral Marketinggame. Met deze game konden de deelnemers prijzen in de wacht slepen, variërend van spelcomputers tot cadeaubonnen. Na de game werd de deelnemer overgehaald enkele vrienden uit te nodigen voor het spel. Als beloning hiervoor mocht hij of zij nogmaals deelnemen aan het spel.

Het spel bestond uit twee delen. In het eerste gedeelte moest de speler door middel van behendigheid kansen verzamelen. Deze kansen konden vervolgens in het tweede deel gebruikt worden om het uiteindelijke kansspel te spelen. Om het spel aan te laten sluiten bij de lancering van de nieuwe website werd het eerste gedeelte in de vorm gegoten van de opening van een nieuw filiaal van Bart Smit (in dit geval dus het nieuwe online-filiaal), waarbij ballonnen met kaartjes eraan de lucht in werden gelaten. Met een katapult moest de speler zoveel mogelijk ballonnen kapotschieten. De codes die op de kaartjes van de ballonnen stonden werden meegenomen naar het tweede deel van het spel. Daar werden de codes gecontroleerd en werd er gekeken of er een prijs in de wacht was gesleept.

Het is gelukt om de basis van de game op een dusdanige wijze te ontwerpen dat deze ook ingezet kan worden bij vervolgacties. Door alleen het thema en de vormgeving ervan aan te passen kan er snel een nieuw spel worden ontwikkeld. Dit heeft ook een kostenefficiënt karakter voor de toekomstige opdrachten die d-Tail Company voor Bart Smit zal uitvoeren.

Geslaagde Marketingactie

De actie werd verspreid onder 100.000 nieuwsbriefabonnees en promotie op relevante websites. Tijdens de spelperiode werd het spel 270.000 keer gespeeld door ruim 81.000 unieke deelnemers. Hoewel het niet verplicht was hebben 19.000 van deze unieke deelnemers zich aangemeld voor de nieuwsbrief.

Meer informatie over de Viral Marketing game van Bart Smit

Voor meer informatie over de Bart Smit Ballonnenspel kunt u ons bellen op 088 - 111 09 00 of een e-mail sturen. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

<< terug

Voorbeelden